Oblíbené

19.04.2024

Dnes má svátek Rostislav a zítra Marcela

Člen Tata Bojs Milan Cais složil hudbu k Malému Pánovi, jeho děti si ji oblíbily

Výtvarník a hudebník Milan Cais ze skupiny Tata Bojs opět prokázal šíři svého záběru, když složil hudbu k loutkovému filmu Malý Pán režiséra Radka Berana na námět knihy Lenky Uhlířové a Jiřího Stacha. Ten měl premiéru 14. května. Nyní byl zveřejněn klip.

Kabát: Tak to s námi chodí

Již v pondělí bude v prodeji nové album skupiny Kabát. Jmenuje se Do pekla/Do nebe, nabídne dvanáct nových písniček a bude k mání na všech koncertech nadcházejícího turné. To začne v úterý v Karlových Varech. Kabát se nyní zdržuje v hale v pražských Modřanech, kde se mimo jiné chystal i na loňský výroční koncert na Vypichu. Na otázky Práva odpověděli zpěvák Josef Vojtek, kytaristé Ota Váňa a Tomáš Krulich, baskytarista Milan Špalek a bubeník Radek Hurčík ve středu chvíli předtím, než začali odpolední zkoušku.

Blanchettová hraje jako o život

Ani blankytně modrá obloha a spalující slunce nemohou přesvítit filmové hvězdy, které se sjely na nejprestižnější festival světa. Cate Blanchettová, Vincent Cassel, Salma Hayeková, Catherine Deneuveová, Naomi Wattsová, Charlize Theronová a další stoupají po červeném koberci do hlavního sálu Bratří Lumierů, aby představili své nejnovější filmy.

Ponk pokřtí album Postfolklor

Postfolklórní brněnské cimbálové trio Ponk nabourává vžité představy o lidové hudbě. Původní písňový materiál se nesnaží znehodnocovat klišé či povrchními fúzemi, ale při použití minimálních instrumentálních prostředků - cimbálu, kontrabasu, houslí a vokálů - dosahuje zvukově hudebních výsledků, ve kterých se eklekticky snoubí lidová hudba s prvky blues, rocku, funky i dalších hudebních stylů.

V klipu No Distance Paradise se střídají roční období

No Distance Paradise je název pozoruhodné olomoucké poprockové formace, která se momentálně hlásí svým čerstvým videoklipem. Je předzvěstí nového alba, které by mělo vyjít na začátku příštího roku.

Shawn Mendes začal videem na YouTube

Šestnáctiletý Shawn Mendes je novou hvězdou na světové hudební scéně. Narodil se v kanadském Torontu a poprvé na sebe upozornil v roce 2013, kdy umístil na kanál Vine serveru YouTube videa se svými coververzemi několika slavných skladeb.

Režisér Lynch přeci jen natočí pokračování seriálu Twin Peaks

Americký režisér David Lynch natočí pokračování slavného seriálu Městečko Twin Peaks. Filmař to podle zpravodajského serveru BBC News oznámil na Twitteru. Plánovaný projekt televizní stanice Showtime byl ohrožen kvůli finančním sporům.

George Clooney se vydal do Země zítřka

Herec, producent a režisér George Clooney hraje hlavní roli v dobrodružné sci-fi Země zítřka, která vstoupí již za týden do českých kin a mohla by bavit celou rodinu. Clooneyho partnerkou je totiž dospívající dívka.

RECENZE: Když se dával talent, Saudkové šli víckrát

Ohlédnutí za bohatou výtvarnou tvorbou Jana a Káji Saudkových připravila Gallery Of Art Prague. Přehlídku pořadatelé pojali jako zevrubnou retrospektivní kolekci věnovanou osmdesátým narozeninám obou bratrů, na které najdeme nejen komiksové kresby, filmové plakáty a fotografie, ale také slavné Janovo okno či Kájův ateliér.

RECENZE: Thriller, který udělal z vraždícího stalkera sympaťáka

Autorce thrilleru Ty Caroline Kepnesové se v knize podařilo cosi zajímavého a neobvyklého. Dokázala z absolutně odpudivé a záporné postavy vykreslit literární subjekt, který čtenář začne postupně vnímat jako pozitivní a na jehož stranu se postaví.
Averz: Zprávy Kultura
Ptejte se