Oblíbené

19.03.2024

Dnes má svátek Josef a zítra Světlana

Pošta bude přijímat všechny platební karty, slibuje ministr Chovanec

Česká pošta by měla ve třetím čtvrtletí spustit pilotní provoz přijímání platebních karet všech bank. Zhruba do tří měsíců by měla pošta také rozhodnout, zda požádá o bankovní licenci nebo bude hledat bankovního partnera, uvedl v nedělním diskusním pořadu České televize ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD).

Česká firma dodává Berlínu obytné kontejnery pro běžence

Výrobu speciálních obytných kontejnerů určených pro imigranty zahájila letos společnost Česko-slezská výrobní. Pro stavbu nových ubytovacích kapacit pro přistěhovalce v Berlíně se firma podílí dodávkou 2500 kontejnerů.

Stavbu obchvatu si České Budějovice komplikují samy

České Budějovice zřejmě čekají další potíže při stavbě silničního obchvatu, který je součástí dálnice D3 a jejího pokračovaní rychlostní komunikací R3 směrem na Rakousko. Paradoxem je, že město si komplikace způsobilo samo prostřednictvím Teplárny České Budějovice, jejímž je majoritním vlastníkem.

Ukrajinská ekonomika klesá o hrozivých 17,6 procenta

Ukrajinská ekonomika prohloubila v prvním čtvrtletí propad na 17,6 procenta z tempa 15 procent v předešlém kvartále. Oznámil to v pátek podle agentury Reuters ukrajinský statistický úřad. Pokles byl horší, než se čekalo.

Babišovu Agrofertu roste zisk, firma loni vydělala přes šest miliard

Skupině Agrofert ministra financí Andreje Babiše (ANO) loni vzrostl zisk o devět procent na 6,14 miliardy korun. Tržby skupiny se zvýšily o desetinu na 166,8 miliardy korun. Agrofert to v pátek oznámil v tiskové zprávě.

Vitamínový nápoj v drogerii byl skoro bez vitamínů

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila klamavě označenou potravinu v síti společnosti dm drogerie. Vitamínový nápoj z Německa oproti údajům uvedeným na obale neobsahoval téměř žádné vitamíny.

Celníci rozdrtili 11 miliónů krabiček cigaret. Kvůli zvýšení daní

V drtičce skončilo v dubnu 11 miliónů krabiček cigaret se starými kolky, které se nesmějí prodávat. Stát tak brání tomu, aby si obchodníci dělali velké zásoby cigaret nakoupené ještě před zvýšením spotřební daně.

Zvyšte minimální mzdu o tisícovku, žádají odboráři

Odbory žádají pro příští rok zvýšení minimální mzdy o tisíc korun na 10 200 korun. Chtějí, aby nejnižší výdělek o tisícovku vzrostl i v letech 2017 a 2018. Na sjezdu školských odborů to v pátek řekl předák Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josef Středula.

Česká ekonomika překvapila, růst překonává odhady

Česká ekonomika v 1. čtvrtletí meziročně zrychlila růst na 3,9 procenta. Vyplývá to z předběžného odhadu hrubého domácího produktu, který v pátek zveřejnil Český statistický úřad. Mezičtvrtletně HDP stoupl o 2,8 procenta. Údaje překonaly odhady analytiků.

Loni jsme zvýšili zisk a chystáme se ven z Prahy, říká šéf Pražské plynárenské

I navzdory poklesu spotřeby plynu kvůli teplé zimě se loni Pražské plynárenské podařilo zvýšit zisk. Firma chce rozšířit působnost i do okolí hlavního města, řekl v rozhovoru Právu předseda představenstva Pražské plynárenské Pavel Janeček.
Averz: Zprávy Ekonomika
Ptejte se